zondag 8 september 2013

De eerste week in de haaienklas

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a slideshow


Wat hebben we de voorbije week zoal gedaan?
- De kindjes en de juf beter leren kennen
- De hoekjes en het speelgoed in de haaienklas verkend
- Kennisgemaakt met de regeltjes en de afspraken in de haaienklas
- Een kenteken uitgekozen (kapstok, hoekensysteem, knutselwerkjes,…)
- Geturnd met juf Leen
- Een prachtig schilderij van onszelf gemaakt. Dit blijft nog eventjes in de klas als versiering, maar daarna mag het zeker mee naar huis.
- Het kalenderbord leren kennen. Wat staat daar allemaal op? Hoe werkt dit?
- Een memory gespeeld. Ik had een memory met de foto’s van de kindjes gemaakt. Wat vinden de kinderen dit een leuk spelletje!
- Naar het verhaaltje ‘De groene deur’ en ‘Tip de Muis is jarig’ geluisterd.
- Een spelletje over rangtelwoorden gespeeld
- Een spelletje gespeeld waarbij we telkens enkele vriendjes in een rij probeerden te rangschikken van klein naar groot en groot naar klein.
- Een deel van de verjaardagskalender geknutseld. Het andere deel zal volgende week verder afgewerkt worden. De kindjes van K2 kregen een andere opdracht dan de kindjes van K3.
K2: We hebben de grote ‘bollen’ op de verjaardagstaart met wasco ingekleurd en elke bol moest een andere kleur hebben. We hebben ook al 5 kaarsjes uitgeknipt (=knippen op een lijn). De verjaardagstaart hebben we ook al beschilderd met ecoline.
K3: We hebben een blad versierd met schrijfpatronen en het cijfer ‘6’ hebben we naar keuze met wasco versierd. Het blad en het cijfer hebben we reeds beschilderd met ecoline.
- Het kalenderlied en het weerlied ingeoefend.
- Enkele franse woordjes ingeoefend zoals bv. bonjour, au revoir, bon app├ętit, un, deux, trois, quatre, cinq,… Deze woorden (en nog andere) zullen gedurende het hele jaar spelenderwijs aan bod komen.
- Naar een prachtige poppenkastvoorstelling gekeken. Wat waren we allemaal enthousiast!
- …

Volgende week werken we verder aan het thema ‘Jarig zijn’. We zullen ook reeds onze kronen knutselen zodat we alles bij de hand hebben wanneer er iemand jarig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten